Saturday, October 24, 2009

Finn en feil

Stuen i ettermiddag, uten gulvteppe. Det er jo mange måneder siden hunden tygget istykker hjørnet av gulvteppet vårt. Et nytt venter på Bohus, jeg må bare få lønn først. Jeg gleder meg!

Friday, October 23, 2009

PK31


En av mine definitive møbelfavoritter og på ønskelisten selvsagt. PK31 Designet av geniale Poul Kjærholm i 1958. Det nederste bildet er hentet fra et album på Flickr.

Wednesday, October 21, 2009

Herlig leilighet






Denne lyse, luftige leiligheten ligger ute for salg på Finn.no nå. Hadde jeg eid denne, ville jeg blitt værende. Fargevalg, materialer, møbler og lamper er bare så riktig i mine øyne. Se på eikeparketten!

Sunday, October 11, 2009

Hanno the Gorilla

Ny besettelse! Jeg vet at dette er ment å være en leke for barn, men jeg syns Hanno vil ta seg fantastisk bra ut på en skjenk, eller i en bokhylle. Han er i alle fall velkommen hjem til meg når som helst! Designet av Brooklyn-designeren David Weeks, her får du kjøpt vidunderet.

Perlepledd

Det begynner å bli kjøligere ute, og jeg ønsker meg et nytt pledd til stuen. Dette fra Berger pledd er fortryllende syns jeg.

Saturday, October 10, 2009

Owl Mirror by Klaus Haapaniemi

Jeg falt for dette uglespeilet, det er morsom og dekorativt. Det ville passet perfekt i gangen hjemme hos oss. Se her for detaljer. Speilet er designet av den finske designeren Klaus Haapaniemi (han som står for dekoren på ugleserviset fra Iittala).

Thursday, October 8, 2009

Finn Juhl




En av grunnene til at jeg ble interessert i design, interiør og arkitektur er at jeg så bilder av hjemmet til Finn Juhl og Hanne Wilhelm Hansen. Jeg liker alt ved dette nydelige hjemme som nå er blitt museum. Se her for info.

Julius 30 år!


Gratulerer med dagen min barndoms største helt! Julius blir 30 år i dag, hurra!

Tuesday, October 6, 2009

Snowflake

Jeg er litt forelsket i dette bildet. Historien om "Snowflake" er tragisk historie. Les den her. Bildet kan kjøpes gjennom All Posters, jeg ønsker meg et eksemplar.

MiljöExpo

På dager som denne er vi glad vi har peisovn! Høsten har virkelig nådd Tigerstaden, det er regn og kaldt! Stolen er fra svenske MiljöExpo og er en prototyp i skinn. Den passer godt hos oss siden det er en behagelig lenestol, og den tar liten plass i stuen.

Friday, October 2, 2009

Amanda & Winge


De Bauhas-inspirerte stolene er begge i skinn og stål. Den svarte har jeg kjøpt på et designloppemarked i Oslo for noen år siden. Jeg vet ikke noe om stolen siden jeg ikke har funnet noen form for merking på den. Stolen i hud er kjøpt på R.O.O.M på Vindern i Oslo. Den heter Amanda og kan fåes i svart skinn også. Ta en titt her for nærmere info. Begge stolene er veldig gode å sitte i, og skinnet blir vakrere over tid.
Bordet "Klaffebord 2" er en norsk designklassiker designet av Bendt Winge for Kleppe Møbelfabrikk en gang på 60-tallet. Bordplaten er laget av teak. Bordet ble tiltenkt små leiligheter, noe som passer perfekt her hos oss (det blir flyttet på etter behov). Fullt utslått er det plass til seks personer rundt bordet. Er det ikke fint? Se her og her for litt norsk designhistorie.

Thursday, October 1, 2009

Kjøkkenet


Jeg ønsker meg et bedre kamera. Glassmosaikkflisene mine kommer ikke frem slik de egentlig ser ut. Litt mer dill på det øverste bildet, men ville få med stol -og bordbena. Interiøret domineres av eik, teak, hvitt og grønt. Vi bor i en liten leilighet, kontinuitet i farger og materialer gjør leiligheten mer helhetlig og mindre rotete. Kjøkkenet ble pusset opp i 2006. Kjøkkenet er Abstrakt fra IKEA, fliser fra Løkken Flis på Skøyen i Oslo.