Thursday, June 25, 2009

Japansk fornøyelse




Over senger henger dette bildet. Det har jeg fått av en venninne som har kjøpt det i Japan. Det er trykket på sirlig tynt rispapir. Om jeg bare måtte ta hensyn til meg selv, så hadde jeg ønsket en hel vegg tapetsert med dette motivet, men siden jeg har samboer ønsker jeg å holde hjemmet så kjønnsnøytralt som mulig. (Og motivet finnes heller ikke som tapet).

Frokostlykke

I denne varmen må en lett frokost nytes i et svalt hjørne på terrassen. Utemøbler fra årets kolleksjon, IKEA. Rødt glass fra IKEA, Berså kaffekopp, Glohane middagstallerken (designet av Tias Eckhoff for Porsgrund Porselænsfabrik, 1955).

Wednesday, June 24, 2009

Fluesopp

Moderne Retro har hatt noen poster der salt og pepperbøsser er tema. Da jeg leste det siste innlegget kom jeg på at jeg lenge har vært på utkikk etter disse soppbøssene i sølv. Jeg er rimelig sikker på at de er norske. Jeg har tidligere sett de til salg på antikkmesser, men har ikke prioritert et kjøp (angrer nå). Er det noen som har et tips om hvor jeg kan kjøpe et lignende sett? Bildet er forøvrig stjålet fra Flickr.

Nora Gulbrandsen


Vi har mye god design fra Norge. Dette art décosettet er laget av Nora Gulbrandsen for Porsgrunds Porselænsfabrik. Nydelig.

Tuesday, June 23, 2009

Lisa Larson 2


En fantastisk dag her i Bærum! Jeg har vært på besøk hos mamma, og benyttet sjansen til å ta bilder av noen Lisa Larson figurer jeg har stående på jenterommet mitt. Kattene og reven er alle feilfrie, og er fra Lilla Zoo 1955 (Gustavsberg studio). Jeg syns de er utolig søte.

Monday, June 15, 2009

Teppe i stuen


En relativt irriterende bivirkning av det å ha hund, er tidvis sabotasje som dette. Nå må jeg ut for å kjøpe et nytt teppe til stuen...

Sunday, June 14, 2009

Utendørs 2

Til dere som elsket retrosofaen, den er nå byttet ut med denne kanskje mer praktiske, men ikke på langt nær så festlige...

Friday, June 12, 2009

Global


Et hvert kjøkken med respekt for seg selv burde ha et sett gode kniver. Jeg har lagt min elsk på kniver av merket Global. De er fantastisk gode å bruke, og flotte å se på.

Wednesday, June 10, 2009

Barndomsminner


Boken "Min aller kjæreste søster" er skrevet av Astrid Lindgren. Når jeg ser disse bildene er jeg brått tilbake i barndommen... De utrolig vakre illustrasjonene er av Hans Arnold. I dag blir min lillesøster 25 år. Denne er til deg min aller kjæreste søster!

Tuesday, June 9, 2009

Kaiku, Marimekko


Da dette stoffet (Kaiku) kom for salg for et par år siden, kjøpte jeg en lengde (250cm). Jeg hadde sett i et interiørblad at man kunne lage et veggbilde av stoffet. Jeg stiftet og sydde, men kreasjonen har stått sammenrullet i et skap siden da. Jeg liker motivet godt, men er usikker på om det blir litt "too much"? På bilde nr 1 får jeg hjelp av samboeren til å holde opp kreasjonen på et potensielt sted for oppheng. Bilde nr 2 ligger kreasjonen på gulvet.

Monday, June 8, 2009

Klassikere


Berså og Lotus i vakker forening...

Award

Tusen takk til Moderne Retro som ga min blogg denne prisen!

Jeg nominerer følgende blogger:
Nästet - ett hem att trivas i

Katarina's verden

Saax

Regler for denne award er:

1. Kopier utmerkelsen til din side
2. Link til den som ga deg denne
3. Gi awarden videre til andre bloggere
4. Link til disse fra din blogg
5. Legg beskjed på deres blogger, -at du har noe til dem

Fuglebad




En liten detalj fra badet. Jeg syns dette er en hyggelig måte å oppbevare smykkene jeg bruker mest. De ligger lett tilgjengelig og det tar seg bra ut. Jeg har kjøpt skålene på loppis, jeg tror de er souvenirer fra Italia.