Thursday, May 28, 2009

Franz Marc

En av ekspresjonismens største kunstnere, Franz Marc, har malt dette nydelige bildet "Deer in the Forest/ Rehe im Wald" 1913.

Wednesday, May 27, 2009

Gulvteppe




Dette gulvteppet er fra "House Doctor" og ganske nyinnkjøpt. Jeg liker naturfargene.


Tuesday, May 26, 2009

Theodor Kittelsen print







Disse to bildene er utrolig sjarmerende. Jeg kjøpte de på loppis i fjor høst. De har begge litt vannskader, men jeg tror ikke jeg bryr meg om det. -Liker at de har litt sjel! Tittel på bilde 1 "Et overfall", bilde 2 "Syk kjærlighet".

Utendørs



Denne sofaen dukket opp i nabolaget for et par uker siden. Den står utendørs, og jeg går forbi den hver dag. Den har et morsomt retromønster, så jeg tenkte jeg måtte ta et par bilder av den.


Monday, May 25, 2009

Gjesp


På tide å legge seg for både mennesker og dyr...

Skjenken


Jeg er glad i skjenken. Den er dessverre bare dekket av finér (tror jeg det er, ikke heltre), men den fungerer fint i stuen min slik det er nå. Jeg liker at det er plass til så mange bøker, og at den ikke er så dyp.

Sunday, May 24, 2009

Lisa Larson


Jeg har minimalt med "nips" i hjemmet mitt, men disse to vil alltid ha en hedersplass. Figurene er laget av den svenske keramikeren Lisa Larson, og er del av serien "Stora Zoo". Disse er store, giraffen er 37cm høy! "Zebra" i produksjon fra 1958-70, "Giraff" i produksjon fra 1958-77.

Hang-It-All


I gangen har jeg Eams' Hang-It-All. Knaggsystemet er jo egentlig penest om det får være nakent, men det er jo ikke særlig praktisk. Men hva er egentlig penest? Nedlasset i diverse, eller kun et par lekkerbiter som her? (Beklager litt dårlig kvalitet på bildene, lyset i gangen er veldig vanskelig!)


Saturday, May 23, 2009

Oppvask

Når man har dekketøy som dette er det rett og slett hyggelig å ta litt oppvask! (Black Fluted Mega servise, Maya bestikk og Berså eggeglass).

Morgenstund


Slik ser det ut når morgensolen kaster skygger på lamellgardinene i stuen min.

Friday, May 22, 2009

Fredagskos

Hygge i stuen vår en fredagskveld.

Universet

Dette er resultatet av hva et samarbeid mellom fire seksåringer kan føre til.

Fun!

Signert kunstneren Richard Woods. Ikke noe jeg ville gått for personlig, men det får meg til å smile!

Now you see me, now you don't


Den norske kunstneren Per Maning har fotografert disse bildene. De var en del av utstillingen "Now you see me, now you don't" på Museet for samtidskunst i 2002. Bildene gjorde et sterkt inntrykk på meg, de er utrolig vakre.

Knoll

Når vi er inne på saken vil jeg benytte anledningen til å vise dette bildet. Beklager dårlig kvalitet, men jeg har fotografert det fra en reportasje i magasinet "Designinteriør", årgang 2002. Jeg liker alle detaljene i denne spisestuen, enkelt og sofistikert.

Thursday, May 21, 2009

Banksy


Jeg er fascinert av kunst der dyr er hovedmotivet. Denne gorillaen er laget av den britiske gatekunstneren Banksy. Banksys kunst bærer ofte samfunnskritiske budskap.

Metallboks 2

Ja takk. Denne teboksen fra Orla Kiely er på vei til min postkasse. Lurer på hva jeg skal fylle den med?

Wednesday, May 20, 2009

Fy!






I dette hjemmet kan ingenting stå ubevoktet! Slemmegutt!

Tuesday, May 19, 2009

Ferie?


Hvor går turen denne sommeren? Foreløpig er det tilfredsstillende nok å stirre på denne fantastiske globusen.

Grey Gardens


Dokumentaren om "Big Edie" og "Little Edie" anbefales på det sterkeste. Historien om de to eksentrikerne er nå filmatisert med Drew Barrymore og Jessica Lange i hovedrollene. Filmen hadde premiere i USA den 18. april, men jeg har ikke sett snurten av den i Norge foreløpig. -Venter i spenning!

Monday, May 18, 2009

Metallboks 1

Jeg er veldig glad i metallbokser for oppbevaring på kjøkkenet. Denne er veldig søt. Jeg kjøpte den fra en fransk nettside som heter "made in design". Selv om den er beregnet for kaffe, har jeg Nesquik i den.

Sunday, May 17, 2009

Festlig!


50-talls kakebord, dette ser ikke særlig fristende ut, men bordet skriker festivitas! Bildet er hentet fa Gyldendals store kokebok